Članci

Prva pričest u našoj Župi 2015

I ove godine naša župa je imala prvopričesnike

Dana 10.05.2015 u našoj župi prvu pričest primilo je 17 -toro djece.

Ove godine za simbol su uzete ruke, ruka koja moli, ruka koja miluje, ruka koja daruje, ruka koja pomaže, ukratko ruke koje čine dobra djela onako kako nas je naš učitelj Isus naučio. S molitvom djeca su krenula Isusovim stopama da nam budu radost i ponos.

Svečanost je započela okupljanjem  prvopričesnika ispred župne kuće, otkuda su u pratnji svojih roditelja i župnika don Joze Ančića procesijom krenuli prema crkvi. Na početku misnog slavlja  prvopričesnici su ispred oltara recitacijom izrazili svoje oduševljenje što su dočekali ovaj posebni dan. Nekoliko prigodnih pozdravnih riječi potom je uputio župnik, pozdravljajući u prvom redu slavljenike, njihove roditelje, a potom i sve druge vjernike.

Poslije propovijedi, uslijedio je čin obnove krsnih obećanja, u kojem su svi prvopričesnici okružili oltar gdje su od roditelja (majke) dobili prvopričesničke svijeće, koja je simbol Uskrsalog Krista. Zatim je župnik uputio nekoliko prigodnih riječi i pozvao prvopričesnike, koji su u rukama imali upaljene svijeće i obnovili krsna obećanja, da se odreknu sotone i svih djela njegovih te da ispovjede vjeru u Boga Oca, Sina, Duha Svetoga i u svetu Crkvu.